• slider-image

Herdenking WOI Stad Maaseik

Grafische vormgeving, signing en uitvoering

In samenwerking met Nederlandse buurgemeenten organiseerde Stad Maaseik een tweedaags evenement om het einde van de WO I te herdenken. 'Van ontwapening naar ontwapenend'. Als opmaat naar deze tweedaagse herdenking had op de Markt in Maaseik een tentoonstelling plaats om de aftocht van de Duitse troepen via de Markt onder de aandacht te brengen. Tussen 11 en 17 nov 1918 macheerden ongeveer 100.000 Duitse soldaten terug naar hun vaderland. De tentoonstelling stond twee maanden op de Markt.

Publisor verzorgde in opdracht van Stad Maaseik het concept, de vormgeving en de uitvoering van deze unieke tentoonstelling. Twee rijen met aan ieders zijde tien op maat gemaakte stalen frames met daarin foto's over deze terugtocht. De doorgang tussen de rijen symboliseert de weg die destijds de Duitse troepen ook hebben moeten lopen. De stalen frames werden op hun plats gehouden door zandzakken; een verwijzing naar de loopgravenoorlog in de Westhoek. 

De tentoonstelling heeft op veel bijval van bezoekers mogen rekenen. In het oogspringend, doordacht, confronterend maar bovenal passend in het decor van de Markt.